Despre noi

Totul a început în 2012 din pasiunea mea pentru gătit. Am vrut să creez un altfel de desert acasă și am început să fac praline, apoi macarons. Am început apoi să fac asocieri de brand cu jumătățile de macarons și cu ganache-urile.

Aveam nevoie de confirmări și am plecat într-o călătorie de descoperire a macaronsului și a ciocolatei: Italia, Franța, Belgia, Elveția. În Franța am făcut macarons și ciocolată în câteva ateliere care m-au fascinat.

De aceea se numește Atelier Cortez; Atelier de la Atelierele franțuzești în care totul se execută manual, cu dragoste și Cortez este un omagiu adus conchistadorului care a adus bobul de cacao în Europa la 1519 și ne-a învățat să facem ciocolată.

Pentru că îmi doream mai multă emoție, am adus din USA un echipament care mă ajută să pun pe macarons și ciocolată mesajul pe care vrei să-l transmiți. Cu cerneluri comestibile din sfeclă, alge de mare, sepie.

Asta facem noi la Atelier Cortez.

Dragos Ungureanu